Data analyse

Met BI worden gegevens omgezet in inzichten die bedrijven helpen betere beslissingen te nemen. BI-tools en -technieken worden gebruikt om prestaties uit het verleden te begrijpen, trends vast te stellen en voorspellingen te doen over toekomstige prestaties. Maak je data analyses met Fintelly. 

Alle data bij elkaar uit de verschillende bronnen. Zowel Twinfield als Exact, maar ook BaseCone en NMBRS. Een geweldig startpunt voor onze data analyse en rapportage.

Data Analyse

Combineer de data uit verschillende bronnen (financieel, payroll, fiscaal) en analyseer gericht op specifieke advieskansen. Stuur vervolgens centraal aan, bij welke klant over welk onderwerp gesproken moet worden. Deze advieskansen blijven nog te vaak liggen.

Fintelly zorgt er voor dat de data, uit de verschillende bronnen, bij elkaar komt in een database. Op de data worden vervolgens waardevolle analyses losgelaten. Dit kunnen zowel procesmatige controles zijn (is de bank bij, zijn periodes afgesloten, kloppen de afschrijvingen, etc), als wel analyses om te bepalen waar de advieskansen liggen (o.a. fiscaal, hrm, financieel).

Met PowerBI kan een dashboard omgeving ingericht worden voor de interne organisatie, en uiteraard ook voor de adviseurs en de ondernemers. Met onze data analyse en rapportage tools geef je de adviesdiensten een boost.

Waarom je data analyseren?

Er zijn veel verschillende soorten gegevens die met BI kunnen worden geanalyseerd, waaronder financiële gegevens, klantgegevens, verkoopgegevens en operationele gegevens. BI kan worden gebruikt om vragen te beantwoorden als “Wat zijn onze populairste producten?” of “Wat zijn de koopgewoonten van onze klanten?” of “Welke marketingcampagnes zijn het meest effectief?”. BI kan worden gebruikt om diverse bedrijfsprocessen te verbeteren, zoals marketing, verkoop, klantenservice en bedrijfsvoering. Het kan ook worden gebruikt om key performance indicators (KPI’s) op te sporen en te verbeteren.  

Sneller BI implementeren

Als je overweegt BI in jouw bedrijf te gebruiken, zal je een aantal zaken in gedachten moeten houden. Ten eerste is BI geen pasklare oplossing. Er is geen “juiste” manier om BI toe te passen, en de beste aanpak hangt af van uw specifieke bedrijfsbehoeften. Ten tweede is BI geen snelle oplossing. Het kost tijd en moeite om BI effectief te implementeren. Fintelly maakt dit proces gelukkig een stuk sneller en eenvoudiger doordat onder meer vele Finance en HR-systemen reeds voor jouw gekoppeld zijn.